2011

2011-01-01

Fina resultat under året     2011-12-31

Jag är mäkta stolt och glad över de fina resultat som vi fått i år!

2011 har gett Kennel Natural Choice en ny Svensk Champion i Esmeralda. Asta har blivit Finsk champion och i och med det även Nordisk Champion. Hon vann även titeln Svensk Vinnare 2011 och tog Cert på Fransk Vinnare 2011 i Paris.

Rasklubbens Topplista är inte officiell förrän på årsmötet i februari, men enligt förhandsinfo så vet vi att Asta blev nummer 1 totalt sett, Esmeralda blev 3e bästa tik och Cora-Li blev 4e bästa tik.

Tre topp-placerade tikar inom samma hårlag från egen uppfödning!!! Inte illa!!! :-))


Nordisk Vinnare 2011    2011-12-11

Cora-Li blev glädjande nog Andra bästa tik i Älvsjö på Nordisk Vinnar-utställning 2011. Tack Carina Lindmark för att du ställde henne åt mig! Årets sista utställning gick ungerfär som jag förutspått. Asta och Porshe fick inte några framträdande placeringar denna gång.

Mesta tiden av helgen gick åt att bygga, riva och stå i Rasmontern. För er som inte gjort det tidigare kan jag bara säga en sak: Stå där några timmar nästa år! Det är roligt att se hur vi glädjer både vuxna och barn som får titta, klappa och prata med våra fina Russkiy Toy-hundar. Det är den bästa reklam man kan ge till rasen.

Extra roligt var att vår ras kom på en hedrande tredje plats under söndagens rasparad. De kläder som jag lyckades komma över på Drottningholm-teaterns utförsäljning tidigare i höstas gjorde tydligen sitt till. De syntes, om man så säger.... :-)


Porshe har blivit pappa!    2011-12-05

Den 10 november födde Waagendorfs Alicia XS två rejäla välmående hanvalpar. Detta är Porshes första valpar födda i Sverige, Han har en kull i Ryssland som föddes i juli 2011.

Jag hälsade på när de var två och sex veckor. Gissa hur söta de är??? De ser mycket lovande ut!

Alicia bor här i Täby hos Linda Ström Öhrn, kullen tillhör kennel OOO.

Porshe och Alicias valpar nov 2011

På den här bilden är killarna närmare 3 veckor.


Eagle and Falcon 8 veckor

8 veckor

Foton: Linda Ström Öhrn

 

Var med i Montern på Stockholms Hundmässa!      2011-10-23

 

RASMONTER 2011

Här är några som hjälpte till i montern 2009

 

SRTK kommer ha en rasmonter på Stockholms Hundmässa 2011 den 10 och 11 december och efterfrågar nu medlemmar som vill hjälpa till i montern.


Vi medlemmar ska berätta om Russkiy Toy på ett informativt sätt. Om du kan lite eller mycket spelar inte så stor roll, huvudsaken är att viljan finns. Vi söker också efter stabila hundar som är bra rasrepresentanter i montern. Hundarna ska vara vana vid liv och rörelse för det är många människor som går förbi och tittar och ljudnivån kan vara hög. Vi kommer att göra ett schema så att man är i montern några timmar var.

På monterväggarna kommer det sättas upp foton på våra Russkiy Toy. Vi har en del material sedan tidigare år men tycker det är kul att förnya oss så vi efterfrågar fler foton av hög kvalitét, gärna med hundar in action.

Ni som vill vara med i montern kontaktar Ulrika Brattberger:
tel: 070-4382021 eller mail: info@naturalchoice.se före den 15 november.

Bilder skickar ni till monteransvarig Lena Haglund: lenahaglund@telia.com före den 15 november.

Passa på att göra en god insats för vår fina ras! För två år sedan, när vi senast deltog på mässan, var vår monter mycket uppskattad och välbesökt. Vi som var med då upplevde en stor nyfikenhet från besökarna och det var jätteroligt att få dela med oss av våra erfarenheter av rasen. 

(kopierat från www.srtk.se)

 

 

Uppdateringar - ligger efter rejält!        2011-10-20


Dags att ägna lite mer tid åt hemsidan, det blir mest uppdateringar på Facebook nuförtiden. Sök på "Ulrika Brattberger" så hittar du oss på Facebook för ännu fler bilder och aktiviteter.

 

Det har hänt en hel del roligt i sommar.  

Vi har varit på många utställningar runt om i Sverige som har kombinerats med semester och trevliga stunder med vänner.

Ryssträff i Högbo 20110917

Ryss-träff i Högbo 17 september

 

Det har gått fortsatt bra med många BIR och BIM och höga placeringar på Russkiy Toy-toppen. Just nu ligger Asta på första plats totalt sett och Cora Li på tredje och Esmeralda på fjärde plats på tiklistan. 

 

Natural Choice Astrea Star

Asta har blivit Finsk Champion och även Svensk Vinnare 2011.

 

Nya Russkiy Toy på kenneln

Tre nya härliga hundar har kommit till oss i sommar. Läs mer om Porshe, Tindra och Rio på deras egna sidor. The future is looking good!

Grand Tandem Dozen

Rio

Trend ot Tsarskoy Pechati Porshe och Snöglimtens Tindra

Porshe och Tindra

 

Världsutställningen

Asta var med till Paris i Juli.

Hon  blev bästa tik i Öppenklassen och tog cert på Franska Vinnarutställningen. Hon fick mycket fint muntligt omdöme, så förhoppningarna inför BIR var mycket stor. Tyvärr var administrationen oerhört förvirrad och det var stört omöjligt att hänga med på vad som hände. Trots att jag stod vid ringside och frågade ringsekreteraren varje gång hon kallade in nya hundar om det var vår tur så GLÖMDE de att kalla in oss när det var dags för BIR. De hade missat att skriva upp vårt nummer på whiteboardtavlan. Tala om antiklimax!

Både domaren och jag blev rätt irriterade milt sagt när detta uppdagades. De höll på att göra samma misstag när långhåren var inne och jag har sett och hört många fler som blev felaktigt behandlade runt om i ringarna. Jag kommer aldrig få veta om hon hade knipit BIR och titeln Fransk Vinnare 2011. Men oavsett vad är jag ändå lycklig över att det var så nära :-) Synd på så många och stora missar på annars fint arrangerad utställning!!! 

På World Winner 2011 fick Asta excellent (högsta betyg) och jag kan tippa att hon hamnade i mitten av det stora startfältet i öppenklass.

Natural Choice Astrea Star

Asta tog cert på Franska Championutställningen i Paris

 

Stina har flyttat

Vårt lilla goseknyte charmar nu hela Karlstad där hon numera bor hos Madeleine med familj. Stora härliga blandisen Ebba är nya bästa kompisen och en trygg klippa att luta sig mot.

Natural Choice Just like a Jewel

Natural Choice Just like a Jewel

BIR-valp i Borås och Ljungskile med fina kritiker

 

 

Vår lilla Joanna  – nu är hon en ängel. På riktigt...         2011-06-29

Under en utflykt i måndags kväll fick hon i sig något giftigt och det tog bara en kort stund innan allt liv var borta.

Denna underbara flicka värmde våra hjärtan och fyllde dem till brädden med glädje och kärlek. Jag är så glad över att hon fick uppleva sin nya underbara familj, även om det blev under en kort tid så har hon lämnat vackra spår hos oss alla.

♥ ♥ ♥

Natural Choice Joyful Joanna 5 ½ månad

 

Joanna, eller Pixi som hon kallades i sin nya familj.

Vår vackra och saknade lilla tös,

♥ ♥ ♥

 

Esmeralda -  Kennel Natural Choice senaste champion!      2011-06-19

I ett ruggigt kallt Avesta lyckades Esmeralda knipa ett cert och blev i och med det Svensk Utställningschampion, SE UCH. Hon blev även BIM, Bäst i Motsatt kön.

SE UCH Natural Choice Enchanting Esmeralda

 

Två utställningar samma helg        2011-05-29

Det var utställning för Russkiy Toy i Vallentuna på lördagen och i Österbybruk på söndagen. Rätt så kallt och blåsigt båda dagarna även om solen försökte titta fram lite då och då. Intressant att vara på hemmaplan, jag kunde (nästan) se mitt hus rakt över sjön :-)

Isidor, som fyllde 7 månader på lördagen, gjorde sin utställningsdebut i valpklass på Vallentuna flygfält. Med tanke på ovanan så skötte han sig bra men inget HP delades ut denna gång eftersom han slarvade med frambenen och korsade dem och det var helt rätt dömt av domare Jahn Stääv.

Asta tyckte inte alls att det var kul till en början men efter lite extra godismuta fattade hon galoppen. I Vallentuna slutade hon som BIR och i Österbybruk fick hon betyget Very Good.

Cora Li var även denna helg handlad av Carina, och hon fick betyget Very Good på lördagen och Excellent med ck och placeringen andra bästa tik på söndagen.

Tvärtom-världen med andra ord..........

  

Luna's Amulet Calvin med sina döttrar Natural Choice Joyfull Joanna och Natural Choice Just like a Jewel

Joanna och Stina fick träffa pappa Kalle, Luna's Amulet Calvin

foto: Carina Lindmark

 

Cora-Li är på resande fot       2011-05-23

Semester, vilohem, kollo. Kalla det vad man vill men roligt tycker hon allt att det är att få vara några veckor med familjen Lindmark-Östberg uppe i Umeå. Busa och mysa mest hela tiden med Kalle och Dexter. Fast mesta myset står nog Carina för tror jag... :-)

Natural Choice Charming Cora-Li BIR Luleå och Piteå maj 2011

I helgen var det turné till utställningarna i Luleå och Piteå och det gick bra för hela gänget. Cora-Li blev BIR båda dagarna och Dexter tog BIR på långhårssidan på lördagen och blev dessutom svensk champion.Tityo blev Bäst i Motsatt kön. På söndagen blev Lena Haglund Jacobssons andra långhåriga Russkiy toy-tik Mira Bäst i Rasen och Dexter BIM. Grattis till alla! Och stort tack!

 

Nytt om valparna      2011-04-26

Nu finns det äntligen nya foton på valparnas på deras respektive sidor.

Isidors sida finner du här och bilder på Joanna och Stina ser du här.

 

Natural Choice Joyful Joanna

 Natural Choice Joyful Joanna 16 veckor

♥ ♥ ♥

Natural Choice Incredible IsidorNatural Choice Incredible Isidor. Känguru??

  

Påskmys i Sälenfjällen      2011-04-25

  

 Elin med Gullgrisarna Stina och Joanna

 

Vi önskar Glad Påsk och en härlig vår till er alla!    2011-04-21

 

 

Natural Choice Just like a Jewel

 

Fina placeringar på Russkiy Toy-toppen       2011-04-20

Vi är jätteglada för kennelns placeringar på Russkiy toy toppen under 2010!

2009 blev Asta nr 1 av alla släthåriga Russkiy Toy och 2010 fick hon slutlig placering som andra bästa tik. Hon hade chans på första platsen inför årets sista utställning men eftersom hon var dräktig kunde hon inte vara med på Stockholms Hundmässa i Älvsjö. Titta på valparna här om du är nyfiken.

Valparnas pappa Kalle, Luna´s Amulet Calvin som ägs av kennel Bella Cosa, blev för andra året i rad etta av de långhåriga hanarna.

Vår goa Natural Choice Enchanting Esmeralda kom på tredje plats av de släthåriga tikarna och lilltrollet Natural Choice Aurora Sun hamnade på en hedrande sjätte plats av tikarna på långhårslistan.

 

    Natural Choice Enchanting Esmeralda
Asta   Aura   Esmeralda

  

Cora Li Svensk utställnings-champion i dag!    2011-04-09

I dag har vår fina Russkiy Toy-tik Cora-Li varit i Forshaga i Värmland på utställning anordnad av SDHK - Svenska dvärghundklubben. Hon fick betyget cert och blev BIR och i och med det Svensk Champion!

 

Natural Choice Charming Cora Li and Vlast' Ognia Edelweiss

Cora Li blev släthårig BIR och SE UCH i Forshaga och Ed blev långhårig BIR

Se bilder på deras kull med valpar här.

 

Nu har Astas grabbar flyttat       2011-03-06

Det var två efterlängtade små Russkiy Toy-valpar som flyttade härifrån i fredags. Wille bor nu i Järvsö hos Michaela och Frasse och Jackpot har flyttat till Hällefors med Fia, Marcus och barnen.

Första rapporterna säger att de har skött sig över förväntan. Lite gnäll i bilen i början av hemresan men sen hade de sovit gott näst intill hela vägen hem. När det var läggdags första kvällen hade Jackpot krupit ihop och somnat som en stock i sin valphage utan ett pip och sovit hela natten. Och Wille hade sovit gott han också. Klart man gör det om man får sova i matte och husses säng....

Wille med Frasse och Michaela 26 feb 2011

Frasse och Michaela gosar med Wille, tala om kärlek vid första ögonkastet...! :-)

.

Jackpot 4 mars 2011 

Två stolta "lillmattor" med Jackpot - som föredrar att titta efter matte Fia.

  

 

Hela gänget på bild!      2011-03-04

Äntligen en hyfsad kamera på besök i mitt hem! Fler bilder på J-kullen när de är 9 veckor gamla finns på deras egen sida se här.

  

J-kullen, Jackpot, Wille, Joanna, Stina 9 veckor

Ett knippe sötnosar - Jackpot, Wille, Joanna och Stina - 9 veckor gamla

Foto: Michaela Boström

 

Vilken luring......     2011-02-26

Insåg häromdagen att det inte råder några tvivel längre - Wille (Jumping Jack) är släthårig och inte långhårig som jag trott sen han föddes. Hm...och jag som var så glad över en så fin liten långhårig Russkiy Toy-hane som skulle stanna kvar på kenneln. Ja ja det kanske ändrar sig igen....? ;-) Fast nu vet jag några som blir glada... eller hur M och F?!? 

Wille och Stina (Just like a Jewel) var lika lurviga i flera veckor och hon är fortfarande ett riktigt pälstroll så det råder ingen tvekan om att hon är långhårig. Och Joanna och Jackpot är garanterat släthåriga, de har ärvt mamma Astas kolsvarta korta blanka päls.

 

Asta har fått valpar     2011-01-17

4 söta små Russkiy Toy valpar föddes den 29 december. Alla är black & tan-färgade och det blev två tikar och två hanar. Troligen är det en av varje hårlag inom varje kön. Bra fördelning! :-)

 1 1/2 timme tog det från det att första ordentliga värken kom, till att sista valpen var född. Asta skötte sig exemplariskt och tar även god hand om sina små. Ingen annan än matte får närma sig sovrummet. Till och med Wilma fattar läget och håller sig undan även fast hon är dödligt nyfiken på de små. Är inte alla mormödrar det?!? Läs mer på J-kullens egen sida.

Natural Choice Astrea Star