2010

2010-01-01

Stockholm Hundmässa        2010-12-19

I helgen har vi varit på Stockholms Hundmässa i Älvsjö. I går jobbade jag som ringsekreterare. Eftersom jag ställer ut så ofta så har jag inte haft möjlighet att jobba i ringen sen jag gick utbildningen förra våren men nu var det dags. Jag var allt lite nervös innan men det gick bra när vi väl kom igång. Tack och lov för whiteboardtavlorna där man skriver vilka deltagarnummer som ska in i ringen, för hur högt jag än ropade hördes det knappt ingenting utanför ringen eftersom det var så mycket ljud i lokalen.  

Och i dag var det dags att delta på själva utställningen. Det var hela 31 långhåriga och 13 släthåriga Russkiy Toys anmälda. Fjodor var första hund in i ringen kl 9. Hans deltagande gick snabbt eftersom han inte gick vidare till nästa klass. Fjodors pappa Kalle blev däremot 2a bästa hane av 13 deltagande. Bra jobbat Carina och Kalle!

Esmeralda tyckte att det vore roligare att sitta i matte Fridas knä så hon ville först inte gå ordentligt men fick mycket fin kritik och lyckades ändå med att bli 3e bästa släthårig tik (av 7 st). Jättekul!

I dag hade Fjodor roligt nog med sig husse Christer och Esmeralda hade med sig matte Frida så för en gångs skull hade jag inte med mig någon egen hund att ta hand om. Kändes lite annorlunda och roligt att vi var så många på plats!

 

Varför var inte Asta med på utställningen i Älvsjö?      2010-12-19

Jo för hon är rund och fin om magen och väntar valpar i mellandagarna! Hon är även denna gång parad med Luna’s Amulet Calvin (Kalle) och vi ser fram emot att få se vad det är för små underbara valpar som döljer sig därinne. Tala om julklappar!

  

Nya bilder på I-kullen      2010-12-12

I dag har vi fotat bilder på Dunder och Isidor. Se dem här. Våra fina Russkiy Toy pojkar är nu 6 1/2 vecka och väger 1150 respektive 820 gram. De är i full färd med att upptäcka livet så det är full rulle mest hela tiden!

 

Två härliga valpar är födda på kenneln       2010-11-19

Den 28 oktober födde Cora Li två stora välmående hanvalpar. Första valpen kom till världen med dunder och brak för han var JÄTTE-stor. Det tog lång tid och behövdes eminent hjälp av Anki och Anita på Albano för att få ut honom. Vilka kvinnor! Tack ska ni ha för era resoluta insatser!

Denna valp innehar numera rekordvikten för en Russkiy Toy-valp på kennel Natural Choice, han vägde hela 200 g. Han kallas följdaktligen för Dunder. Efter en stunds återhämtning ploppade Isidor ut lätt som en plätt. Han var "liten" och vägde bara 166 g..... Nu var jag ironisk.....

Läs mer om de små på I-kullens egen sida.

Cora Li med Dunder och Isodor, 1 dygn gamla

 

Aura är nu svensk och norsk champion!       2010-10-09

Vi deltog i dag på Svenska Dvärghund Klubbens utställning i Timrå utanför Sundsvall. Jag var rejält nervös och det blev en spännande pärs i ringen. Aura lyckades till slut efter mycket granskande av domare David Allan Gibson med att bli bästa tik (av 5) och BIM. Det innebar att hon fick sitt tredje cert och i och med det blev hon Svensk Champion. Eftersom hon har ett cert från Oslo tidigare i år så blev hon även nu Norsk Champion.

 

Fjodor skötte sig jättebra, även om han var rejält busig vår goa kille. Han fick ck och placerades på tredje plats i bästa hanhundsklass. Pappa Kalle blev bäst i rasen så den manliga delen av familjen hade en bra dag! Esmeralda fick en slät etta i unghundsklass.

 

Aura bor numera hos oss igen   2010-10-04

Natural Choice Aurora Sun har efter två fina år i Hudiksvall fått flytta "hem" igen till mamma Wilma, syster Asta och mig. Jag är mycket glad över att matte Mia har gett mig förtroendet att åter få ta hand om och äga denna underbara lilla pärla. Tack!

 

The Family        2010-09-30

Fjodor, Asta och Kalle 20100904

Natural Choice Fabulous Fjodor

Natural Choice Astrea Star

Luna's Amulett Calvin

Högbo 4 september 2010

Foto: Carina Lindmark

 

Herman har varit på sin första utställning     2010-09-19

I dag gjorde Herman debut på hemmaplan, det var inofficiell utställning i Ljusdal. Fick nyss ett meddelande från matte Johanna att det hade gått bra och att han hade blivit BIR-valp. Han hade hoppat och skuttat en hel del och hade fått bedömingen "glatt och busigt temperament". Det gillar vi! Grattis Johanna och Herman!

 

Asta har varit i Köpenhamn    2010-09-18

I dag var Asta och jag i Köpenhamn och ställde ut för Paul Stanton. Ingen lätt match det visste jag från början, och dagens resultat blev very good. Så vi får åka dit en gång till...

 

Corazon har blivit mamma      2010-09-15

Cora Lis kullsyster Natural Choice Charming Corazon, som bor på Kennel Telltale´s i Hallstahammar, födde två STORA tikvalpar den 4 september. Här på bilden är de 10 dagar. Inga problem med tillväxten där inte... :-) Amanda och Amelia verkar trivas rätt bra med tillvaron. Stolt fader är Samarskiy Favorit Klim, kallad Prinsen, som bor på Kennel Djurgården.

Natural Choice Charming Corazon Amanda och Amelia 10 dgr 20100914

 Foto: Anna-Karin Falk

Dubbelutställning i Högbo, Fjodor BIS-3a valp!   2010-09-05

I helgen var det SKK-utställning på lördagen och SDHK (Svenska Dvärghundklubben) hade utställning på söndagen vid vackra Högbo bruk några mil från Gävle. Jag hade med mig Esmeralda, Aura och Fjodor som alla tre skulle tävla. Hjördis har precis fyllt 4 månader så även hon fick följa med och träna på hur det är att vara i utställningsmiljö och Asta var med eftersom vi skulle ha familjeträff. Fjodors pappa Kalle var ju också där så "farmor" Carina  passade på att ta lite bilder på den lilla familjen.  

Vilka valpar jag har... Både Fjodor och Hjördis tyckte att allt var kul och var hur coola som helst. De hängde med på allt och var lika nyfikna oavsett vad vi gjorde. På campingen släppte vi ihop alla mina hundar med Carina och Lenas gäng och det var inte det minsta gnissel. Imponerande! Ja, ja det var inte tyst jämt men att de ville prata lite med ANDRA raser är ju en annan sak :-)

På lördagen dömde Kurt Nilsson och han placerade Aura som 1a i öppenklass och som 3e bästa tik med cert efter två champions i konkurrensen. Innan dess hade Fjodor gått in i ringen och skött sig bra och kommit ut med en BIR-valp rosett. Esmeralda fick en 1 med hp. Alla tre fick mycket fin kritik och det gladde mig så klart.

Natural Choice Fabulous Fjodor 8 månader       Natural Choice Enchanting Esmeralda 15 månader

Natural Choice Fabulous Fjodor

8 månader

     

Natural Choice Enchanting Esmeralda

15 månader

Foton: Carina Lindmark

Söndagen var lite kallare än dagen innan. Vi var första ras in i ringen och det var fortfarande blött och ruggigt i gräset. Domare var Gunnar Nymann från Danmark som är känd för att använda hela bedömnings-skalan. Fjodor skötte sig fint även denna gång och fick en BIR-valprosett. Aura blev precis som dagen innan 3e bästa tik med ck men utan cert den här gången.Esmeralda var ensam i sin ras i dag och hon gillade väl inte direkt det kalla gräset och drog ihop sig en del, men hopp och hej, hon fick ck och blev i och med det BIR.

Det blev en låååång väntan på finalen men med trevligt sällskap och en sol som försökte titta fram lite då och då så gick tiden rätt snabbt.

Först in var Fjodor i valpfinalen och även här var det Gunnar Nymann som dömde. Fjodor  varierade mellan att gå och stå super-fint och hoppa så högt det går. Finns det känguru i släkten? Men dra på trissor - Fjodor kom på 3e plats av alla valparna! Det är inte så vanligt att vår ras överhuvudtaget blir placerad i finalerna så det var extra roligt att det dessutom var så pass högt upp.

Summan av helgen var mycket positiv. Med roligt och generöst sällskap, god mat och fina placeringar så kan man inte vara annat. :-) Vi ses i Sundsvall igen!

Natural Choice Fabulous Fjodor BIS 3 valp SDHK Högbo 2010

Fjodor 8 månader

BIS 3-valp SDHK Högbo

 

Vår söta Dalkulla       2010-08-30

Matte Nina har skickat bild på Pyret ur G-kullen, som numera heter Elsa. Den lilla chokladpralinen har blivit en sugarbabe tycker jag. Eller är jag partisk kanske!??!!?!

Natural Choice Graceful Pythagora 4 mån

Pyret / Elsa 4 månader

 

Minisemester på Gotland       2010-08-29

I helgen var Esmeralda på semester på Gotland. Hon turistade i Visby på lördagen och åkte till Fårö och Lummelunda på söndagen. Café Skafferiets glass var lite suspekt tyckte hon fast vi människor njöt stort av de ljuvliga smakerna. Gårdens katt däremot var mycket roligare att lattja med...

Självklart kunde vi inte hålla oss ifrån utställningen på Oskarssten :-) Esmeralda var helgens enda Russkiy Toy-representant i Visby. Troligen för att vår rasklubb SRTK hade sin första rasspecial just denna lördag i Enköping. Jag stod länge i valet och kvalet om vilket evenemang jag skulle välja men eftersom resan varit bokad sen i vintras så fick det bli Gotland som drog längsta strået denna gång.

På lördagen var vi in som absolut första ekipage och dömde gjorde Francesco Conchetti från Italien efter domarbyte (eller? för när jag anmälde stod där ett annat namn). Först inne i ringen kom jag på var jag stött på honom tidigare och då insåg jag hur kört det hela var... Han gav Bella en trea i Köpenhamn förra hösten och mycket riktigt - Esmeralda fick en tvåa.

Även på söndagen var det tidig start och vi lyckades skönt nog parera våra vistelser på utställningsplatsen så att vi slapp alla regnskurar. I dag var det Zorica Salijevic från Sverige som dömde. Denna gång trippade Esmeralda ur ringen med superkritik, en cert-rosett och en BIR-rosett. Tänk så olika hundarna bedöms...

 

Sensommarhälsning från Herman      2010-08-23

Natural Choice Harmonious Herman 4 månader

Herman 4 månader

Foto: Johanna Strandberg

 

Ena dagen si - andra dagen så   2010-08-22

Utställning i Eskilstuna på lördagen där Cindy Pettersson dömde. Cora-Li blev 4e bästa tik och Asta slutade som BIR efter en jämn match mot DD. Jag hade inte lyckats få med mig Sara den här helgen så det var tur att det fanns så många Russkiy Toy fantaster på plats den här helgen så att jag fick hjälp när båda tikarna skulle in i ringen samtidigt. Tack Suzanne för hjälpen med det akuta inhoppet,  

På söndagen var de flesta av lördagens deltagare i Norrköping och där blev reslutaten i princip fullständigt omkastade för många av oss. Asta fick inte ck i championklass och Cora-Li var nära att få ett ck men fick nöja sig med en slät etta. Så ingen chans på championatet heller i dag. Det går fler tåg för vår Cora-Li även om det lär dröja till nästa år. Hon kommer troligen paras snart så nu får hon semester från utställningarna ett tag.

 

En helgtripp till Oslo      2010-08-15

Min yngsta dotter Sara och jag var i Norge i helgen där vi hade anmält till två olika utställningar. Vi hade tre hundar med oss, Asta, Cora-Li och Aura. Och vi hade bestämt oss för att sova i bilen så den var utrustad med madrass och täcke. Riktigt mysigt tyckte särksilt Sara. Jag har fått lite kommentarer om att det Finns Faktiskt små, små, små söta husbilar.....

Utställningarna var på Bjerke travbana som ligger mitt i Oslo och det var trååångt. Tydligen var det beräknat med 6000 anmälningar och det hade kommit in 9000.

På lördagen var det Crufts-kvalificering men det berör inte vår ras - ännu. 9 släthåriga och 9 långhåriga var anmälda. Aura blev 3e bästa tik med ck och Asta blev 2a bästa tik med ck. En släthårig finsk multichmpion som vi har tampats med tidigare i de östra grannländerna blev 1a  med ck och cert.

På söndagen var det Norsk Vinnare 2010 och förutom certen var det alltså även en titel som delades ut till bästa tik och hane. 11 släthåriga och 14 långhåriga var anmälda. Asta var sprallig och jag var trött och hade ont i hela kroppen efter att legat på en för hård madrass under natten så det var en sådan där dag när allt inte riktigt stämmer och koncentrationen inte var på topp. Ja ni vet hur det kan vara ibland... !?! Så döm om min förvåning när Asta blir BIR och Aura BIM! Så helt plötsligt åkte jag hem med en Norsk Champion, en blivande Norsk Champion (Aura- när/om hon blir svensk champion) och två Norska Vinnare 2010.

 

Världsutställningen i Danmark     2010-06

Midsommar firades på en Gigantisk husvagns camping utanför arenan i Herning på Jylland. Har nog aldrig sett så många husvagnar och husbilar på en och samma gång. Ja och så några få tält då... varav mitt var bland de minsta :-) Trots att det säkert hörde 1 - 10 hundar till varje ekipage så var det lugnt och tyst nästan hela tiden. Trevlig personal och mycket välordnat var det dessutom.

Midsommaraftons kväll kunde vi roligt nog fira en VeteranVärldsVinnare. Lena Haglunds Indy var finaste Soft Irish Wheaten terrier för dagen. Grattis Lena!

På midsommardagen gick det undan i ringen. Ingen skriven kritik delades ut och domaren kommenterade heller inte hundarna muntligt så det gällde att hänga med i svängarna. Den polske domaren Januz Opara var återhållsam med excellent i samtliga klasser. Esmeralda var första in av oss i juniorklass och där blev hon placerad som 4e bästa tik med very god som omdöme. Cora Li kom 2a i unghundsklass med excellent och Asta kom även hon 2a i öppenklass med excellent. Överlag klart godkända resultat tycker jag!

Rasbedömningen avslutades med en uppfödargrupp bestående av Esmeralda, Cora-Li och Asta. Det var lite nervöst att gå in med alla tre samtidigt men jag knöt ihop alla koppel och så traskade vi in i ringen. Vi skötte oss tydligen bra för vi fick Hp (hederspris) och fick därmed vara med i stora finalen på eftermiddagen. Om jag har förstått det hela rätt var det första gången en svensk uppfödargrupp deltog på en officiell utställning (?) och det kändes roligt att dessutom få vara med om detta på just ett så här stor evenemang. När vi stod i uppsamlingsringen och jag tittade runt bland alla mer eller mindre kända handlers och flotta hundar så kändes det lite som David mot Goliat... Fast roligt var det!

Esmeralda, Cora-Li och Asta Uppfödargrupp WW-10

 En mycket suddig bild av just här tre inte allt för välstående flickor. Men pigga var de! Och de skötte sig bättre när inte kameran var närvarande. .-)

Esmeralda, Cora-Li och Asta i tur och ordning från vänster.

 

Svensk Vinnare 2010       2010-06-13

Dagens utflykt gick till Avesta och Svensk Vinnare 2010. Vi hade tur med vädret, sol nästan hela tiden. Så var inte fallet dagen innan och absolut inte hemma i Stockholm där det vräkte ner. Esmeralda var först in i ringen av tikarna i juniorklass. Hon fick glädjande nog en 1a med ck. Asta fick ett ck i championklass.

I konkurrensen kom Asta 1a och fick i och med det titeln Svensk Vinnare 2010 och blev sedan BIM. Dagens BIR gick till Ooo Lionel Rich in Heart n Mind. Grattis till matte Ellen Brindemark och uppfödare Helena Sundsgård. Har du hämtat dig än från glädje-chocken Ellen!?!? :-)

Esmeralda kom på tredje plats av tikarna jättebra handlad av Christoffer som var snäll och hjälpte mig i dag. Stort tack för det!

Splashy och Annelie Cederlöf knep BIR för de långhåriga. Grattis!

 

BIR och BIM Svensk Vinnare 2010

BIR - Ooo Lionel Rich in Heart n Mind                     BIM - Natural Choice Astrea Star

foto: Helena Sundsgård

 

H-kullen ute i gröngräset        2010-06-07

H-kullen 7 juni 2010 6 veckor

En liten vilstund tillsammans med Hermans blivande matte Johanna, efter att med full fart ha rasat runt en lång stund i trädgården. Full rulle... till och med mamma Wilma däckade...

 

Hera på skogspromenad       2010-06-04

Natural Choice Fairy Fideli 20100604

En hälsning från Skogsrået Hera (fd Fideli). Hon härjar som vanligt med glatt humör och  full speed ute i Tallsättra-skogen i Åkersberga.

 

Asta Champion!         2010-05-23

I helgen har vi varit på äventyr norrut. Färden gick till Sundsvall och två dagars utställning. På lördagen var det SKK utställning för domare Ingela Nilsson. Asta fick sitt första efterlängtade cert efter att hon blivit två år gammal och blev därmed Svensk Champion och BIR.

Aura var också med efter ett långt uppehåll från utställningsringarna och blev andra bästa tik visad av matte Mia. Jättekul att se hur Aura har utvecklats under det senaste året, hon har verkligen mognat i både kropp och sinne.

Sju långhåriga och en släthårig var med i dag.

KBHV 2009 SE UCH Natural Choice Astrea Star

Natural Choice Astrea Star - Asta

foto: Carina Lindmark

På söndagen var det SDHK som stod för utställningen och dagens domare var Dusan Paunovic. Han tog sig god tid med var och en och gav även muntlig kritik till samtliga. Mycket intressant att höra hans vettiga åsikter. Även i dag blev Asta BIR. Och gissa om glädjen var stor när även lilla Aura blev BIR!

Natural Choice Aurora Sun

Natural Choice Aurora Sun - Aura

Med vinden i håret...

foto: Carina Lindmark

 

 

Utställning nr 2 för Fjodor       2010-05-13

Nu har pälsen vuxit ut! Idag blev det ett hp och Fjodor blev BIR-valp. Vi hade en lång härlig dag i Hågelby-parken bara Fjodor och jag. Precis när bedömningen var över började det regna så vi hade tur :-) 

 


 

Fjodors utställningspremiär    2010-05-09

På det kalla Gubbängsfältet gjorde Fjodor i dag sin debut i utställningsringen. Han var jätteduktig. Förutom när domaren ville titta på tänderna ... men till slut fick hon i alla fall se en glimt av hans bett och blev nöjd. Mycket fin kritik och hon sa att han var mycket lovande men inget hederspris i dag eftersom han saknade lite päls vid svansen som inte växt ut ännu.

 

 

Fjodor har flyttat    2010-05-02

I dag flyttade Fjodor in till Söder till sin fodervärd Christer. De här herrarna ska nu uppfostra varandra i samlivet hund/människa. Jag tror det kommer gå strålande!

 

 

Wilma har fått valpar   2010-04-28

Dramatiskt värre blev det när Wilma skulle föda. Hon är van och duktig föderska men den här gången satt första valpen fast på tvären. Det blev en lååång natt på Bagarmossen under konstant hot om kejsarsnitt. Min mirakel-tik lyckades med konststycket att få ut valpen på egen hand trots att det enligt alla tyngdlagar var omöjligt. Detta en minut innan det var dags för kejsarsnitt.

Dessutom ville inte heller tvåan komma fram och när Wilma låg sövd och veterinären höll i skalpellen skedde nattens andra mirakel. Wilma fick en sammandragning och fram kom en liten tik. Wilma väcktes och fick föda trean på egen hand. Han kom med en faslig fart utan komplikationer. Vilken natt!!!

Stort Tack till personalen på Bagarmossen den här natten. Vad ni kämpade! .

Ingen av oss ville ge upp utan gav oss den på att de små skulle komma ut den naturliga vägen. Tack och lov var vi det enda akut-fallet den här natten så det fanns tid att jobba så länge med just Wilma.

Och stort tack till J och J för vägbeskrivningen och telefon-jouren!!!

se mer av valparna här

  


 

Cora-Li har fått valpar       2010-04-09

Klockan tre på morgonen märktes det att något var på gång. Och redan 3.42 föddes första valpen, en släthårig brown & tan tik på 133 gram. Klockan sex var ytterligare två valpar födda, en släthårig black & tan tik som vägde 131 gram och sist en troligen långhårig black & tan hane på hela 173 gram. Alla kom ut med blåsan kvar och Cora-Li skötte det hela snyggt och lugnt - som om hon inte gjort något annat.

Det är så häftigt att se hur naturen sköter om hela processen, jag blir lika fascinerad varje gång jag är med om tikens förvandling. Och lika tacksam varje gång allt går bra.

Eftersom vi hade röntgat i tisdags och då sett fyra tydliga ryggrader och huvuden så började nu väntan på den fjärde valpen. Cora-Li visade inga tecken på att vilja fortsätta och var nöjd med att få ligga och dia sina valpar och jag lät henne vara i fred. Efter lunch åkte vi återigen och röntgade och då visade det sig att hon var tom!

En blid ljuger aldrig sägs det... Att ultraljud kan spegla foster har jag varit med om men aldrig att en röntgenplåt har visat fel tidigare. Black & Tan tiken måste ha blivit dubbelexponerad. 

Läs mer här

 

Natural Choice G-kullen 3 dgr 100412

G-kullen 3 dagar gamla

 

 

Comeback och storskräll            2010-04-03

På dagens utställning i Älvsjö gjorde Asta comeback efter sin mamma-ledighet och långa vinteruppehåll. Senast hon var i en utställningsring var i Högbo i september. De långa benen var rejält rastlösa och hon yrade runt i ringen med full speed, i kritiken stod det att hon har "very good character" så den här gången var det tydligen positivt :-)

Esmeralda skötte sig över all förväntan. Med tanke på hur hon vägrade gå i Malmö för två veckor sedan så var jag glad om hon överhuvudtaget gick i ringen. Men hoppsan, hon gick riktigt bra! Så bra att hon till sist stod som BIR! Tala om totalchock och storskräll!

Domare Evgeny Rozenberg från Ryssland sa några ord om hundarna i varje klass och i bästa tikklass berättade han att han var djupt imponerad och förvånad över vilken hög och jämn kvalitet han hade framför sig. Det hade han inte förväntat sig när han skulle åka till Sverige. Kändes jättekul att höra!

Tre tikar var svenskfödda och en finskfödd (den är dessutom Världsvinnare -08 och dubbelchampion). Puma från Kennel OOO kom på andra plats, finska tiken på tredje och Asta på fjärde. Bruce från Kennel Djurgården blev BIM.

Dagens andra stora comeback stod Splashy (från Gold Standard) för som blev BIR på långhårs-sidan. Även hon har haft ett långt uppehåll och blivit mamma i vinter. Även BIM kneps av en Gold Standard hund genom Rufus af Rednose.

 

Natural Choice Enchanting Esmeralda 8 månader

Esmeralda

 


 

Esmeraldas utställningsdebut        2010-03-20

I dag har vi varit i Malmö på internationell utställning. Esmeralda tyckte att Malmömässans kalla betonggolv var pest. Så jag la ribban lågt. Innan vi gick in i ringen var hon hyfsat med på noterna, särskilt när vi tränade på andra underlag, men sen... tja.... resultatet talar väl för sig själv: KEP (kan ej prisbedömmas) eftersom det var omöjligt att bedömma rörelserna.

Tur att inte dolda kameran var där och filmade, för jag såg nog urlöjlig ut när jag lekte med Esmeralda för att få henne på bättre tankar. Guldstjärna till dagens domare Britta Roos-Börjesson som så mjukt och trevligt gjorde bedömningen på bordet till en bra upplevelse för Esmeralda.

BIR blev den andra släthåriga deltagaren Volga Sharm Zhemchug som även tog sitt championat i dag. Grattis Isa!


 Två kullar Russkiy toy-valpar väntas i april       2010-03-07

 

   
Natural Choice Charming Cora-Li   Mulatik Mazasis Elfas

 

Cora-Li har parats med släthåriga brown & tan-hanen Fladdik som bor hos Carina på Kennel Strättöbäckens i Småland.

I dag kunde jag skönja en liten bula på magen, så nu håller vi tummarna för att Cora-Lis första dräktighet resulterar i pigga och hälsosamma valpar i mitten av april.

 

 East Dream Cara Carina 1 år  
East Dream Cara Carina "Wilma"   Rusthollin Cupido

 

 

A-kullen var lyckad så nu gör vi om samma kombination. Wilma var i Helsingfors förra helgen och hade ett trevligt möte med Cupido som bor hos Riita på Kennel Rusthollin. Med tanke på hennes beteende verkar resan ha varit lyckosam.

Så nu ser vi fram emot black & tan färgade Russkiy toy-valpar i slutet av april. Wilma har fått både slät och långhåriga valpar i sina tidigare kullar.

 

Är du intresserad av en valp ur någon av dessa kullar? Ring eller sänd ett mail och berätta mer om dig/er.


 

 Fler bilder på Fjodor och Fideli      2010-02-23

 

Natural Chocie Fairy Fideli 7 veckor  
Fideli 7 veckor   Fideli, vår lilla busunge!
     
     
     
    Men hallå... jag gör ju som matte säger, kan du inte sitta still en enda sekund så hon får ta det där kortet någongång... Snälla syrran!?! Jag kanske skulle få heta Ferdinand istället för Fjodor??

 


 

Nya bilder på F-kullen       2010-02-23

7-veckorsbilder finns nu på F-kullens sida

 


 

Årets Russkiy Toy 2009       2010-02-19

I söndags under SRTKs (Svenska Russkiy Toy Klubbens) årsmöte delades utmärkelsen "Årets Russkiy Toy" ut för första gången. Så nu är det officiellt vilka som kom högst upp på listorna. Årets fem bästa utställnings-resultat räknas oavsett hur många hundarna än deltagit på. Ewa Myrbrink har gjort och skänkt 4 jättefina graverade glas-plaketter.

Det var ovisst ända in i det sista, men efter årets sista utställning i Älvsjö (där vi inte deltog) såg listan ut så här:

Långhårig tik    Miliisin Titiyo 96p, ägare Lena Haglund, Umeå (BIR) (Titiyo)

Långhårig hane Luna´s Amulet Calvin 74p, ägare Lena Haglund, Umeå (BIM) (Kalle)

Släthårig tik      Natural Choice Astrea Star 67p, ägare Ulrika Brattberger, Täby (BIR) (Asta)

Släthårig hane   East Dream Cassius Clay 57p, ägare Mie Jagne, Akalla (BIM) (Elvis)

 

Roligt nog kom vår Cora-Li på andra plats, bara en poäng efter Asta. :-)

 


 

SRTK har haft årsmöte          2010-02-14

Efter mycket funderande valde jag för en tid sedan att inte stå för omval inför 2010. Så nu har klubben en ny sekreterare, info om vilka som blev valda och vilka poster de har finns på www.srtk.se.


 

Nya bilder på valparna     2010-01-31

Dagsfärska bilder på de små (tagna av Anna Karin Falk) finns nu på deras sida.

Fjodor och Fideli 31 januari 2010

Fjodor och Fideli 3 1/2 vecka

 


 

 

Astas valpar är födda       2010-01-07

F-kullen föddes snabbt och lätt under några förmiddagstimmar. Asta skötte sig exemplariskt hela tiden.

Två hanar och en tik tittade fram. Den släthåriga hanen som också var den förstfödda och minst av de tre med sina 103 gram, slutade tyvärr att andas efter 6 timmar. Så kvar är en långhårig black & tan hane som vägde 153 gram och en black & tan tik som vägde 123.gram och som troligen är långhårig. 

Självklart är de världens vackraste... :-)  Läs mer.....

Natural Choice F-kull

Favoritpositionen: Fjodor vakar över syster Fideli (en dryg vecka gamla)

De ser bruna ut på bilden men är garanterat kolsvarta med fina tantecken.

En bild ljuger ju aldrig sägs det. Hm...

 

Det var många släthåriga Russkiy Toy med i helgen, 8 på lördagen och 7 på söndagen.