2009

2009-01-01

 

 Valpar väntas i mitten av januari 2010        2009-12-11

Asta och jag flög för en tid sen upp till Umeå och hälsade på hos Kalle.

Med mycket gott resultat verkar det som, för nu syns det en liten kula på magen :-)

♥ ♥ ♥ 

 
   Natural Choice Astrea StartNatural Choice Astrea Star - Asta    Lunas Amulet Calvin - Kalle  
   KBHV 2009                             JWW-08  SUCH  
            Natural Choice Astrea Star - "Asta"                  Lunas Amulet Calvin - "Kalle"  
foto: Carina Lindmark
  

♥ ♥ ♥ 

 

  

 


 

 Cora-Li BIR i Växjö        2009-10-31

Vilken resa... jag hade ingen aning om att bedömningarna började flera timmar senare än vanligt eftersom det var på en fredag, så vi åkte med tåget som gick från Stockholm C redan 5.21 på morgonen. Biljetten var bokad sen länge så det var bara att bita i det sura äpplet och hämta Cora-Li hos Malin kl 04.00...

Och när vi kom fram visade det sig att stackars domaren var extremt försenad pga flygstrul. Så vår bedömning kom igång först 13.20. Skulle bedömningen ens hinna med innan jag var tvungen att ge mig av till 17-tåget hem?? Jodå vår Rumänske trevliga domare Petru Muntean lyckades med behagligt tempo genomföra noggranna bedömningar av alla ca 86 hundarna på några timmar. Imponerande!

Cora-Li blev BIR i dag men någon final hann vi inte med - tåget väntade inte på det...

Som vanligt hade vi det trevligt runt ringen, jättekul att se och träffa flera av de hundar (och ägare!) som oftast bara brukar synas i sina hemtrakter.

Växjö 2009

Natural Choice Charming Cora-Li - BIR          ♣         Volga Sharm Zhemchug -BIM

 


 

Zeke har fått ett championat till ...     2009-10-18

 

Jag kom häromdagen på att vår fina Ängla-kille faktiskt även är Norsk Champion!

I och med att norska cert tagna efter 18 månaders ålder "väntar in" det svenska championatet så blev han även NUCH när han vann i Kista i påskas. Himla massa regler att hålla koll på i alla olika länder... :-) 

 


 

På resande fot - igen      2009-10-04

I helgen var vi norröver. Cora-Li var med på  SDHKs utställning i Timrå och dagen efter deltog hon på den internationella utställningen i Sundsvall. Båda dagarna blev hon Bäst I Rasen, BIR.

Jättekul att träffa alla andra Russkiy Toy-utställare - som för en gångs skulle var på hemmaplan. Härnösand och Kramfors räknas väl som hemmaplan och jag lägger även dit Umeå, det är ju "bara" 30 mil bort.... :-)

Lena Haglunds Kalle blev långhårig BIR på lördagen och Tityo BIR på söndagen. Och på söndagen fick rasen ytterligare en svensk champion när Suzanne Nisser-Blancks tik Nickan tog sitt tredje cert. Grattis!

Natural Choice Enchanting Cora-Li BIR Sundsvall 091004

Domare i Sundsvall var Irina Polataeva från Finland


 

 

Köpenhamns-tripp      2009-09-22

I helgen åkte jag och min mamma Birgitta till Köpenhamn och hade en mysig helg i helt underbart soligt eftersommar-väder. Tänk att bli solbränd i slutet av september! När vi ändå var i den danska huvudstaden passade vi på att vara med på utställningen i Bröndby. Eller hur det nu var... ;-)

Vi gick in i ringen som första ras för dagen, alltid lite nervöst att vara först... Asta och Cora-Li var enda släthåriga representanterna på söndagen och fick superkritik och bedömningen "excellent" av Zuzanna Brotankova från Tjeckien.

 Asta kom på första plats, avgörande var troligen den totalt hämningslösa glädjedans som hon visade upp när jag hämtade henne efter att varit inne i ringen med Cora-Li. Matte hade ju varit borta SÅÅÅ länge!!!

Bella var med i öppenklassen för långhår och fick även hon superfin kritik MEN hon ansågs väga under kilot och därför blev betyget "Very good". Min försäkran om att hon väger 1,35 kg förslog inte långt. När jag sen läste Astas kritik stod det att hon var på nedre vikt-gränsen, och hon väger 2,1 kg, så... Hm... bara att svälja, jag vet! Men om det nu mäts i vissa raser så kanske vi ska ha en våg tillhands i vissa andra??

Jaja, riktigt roligt hade vi i ringen i alla fall, det var huvudsaken!

Bella, Cora-Li och mormor på tåget i Köpenhamn 090920

Åka tåg är spännande tycker Bella och Cora-Li!

 


 

 

Vi tog oss en liten tripp till Norrland i helgen... 2009-09-07

Asta och jag tog minisemester och åkte upp till Mia och Aura i Hudiksvall och på hemvägen stannade vi till i Högbo och deltog i SDHKs utställning.

Asta var enda släthåriga. Hon uppförde sig bra och vann domare Siv Jernhakes gillande så hon fick cert och BIR-rosetten med sig ut ringen.Lika bra beteende ville hon dock inte visa i finalringen. Både i Bästa unghund och BIS-finalen dansade hon och fjompade sig som hon aldrig brukar göra. Undrar om det är löp på gång....?

Carina och Lena (Bella Cosa) representerade långhåriga Russkiy Toy denna helg och gjorde det med bravur så det blev BIR även där.

Tack Lena och Carina för trevligt sällskap och tack Carina för de fina bilderna du tog på Asta! 

Natural Choice Astrea Star   Natural Choice Astrea Star BIR SDHK Högb 2009
 Asta 18 månader  

 Natural Choice Astrea Star

BIR på SDHK och SKK-utställningarna i Högbo

 

På söndagen tog Katrin och Anders (som är hundvakter till Asta lite då och då när hundsuget blir för starkt...) med sig Asta och for till Högbo utan mig.och så ställdes hon av Carina. Asta var pigg och glad men gå det kunde hon inte... hon hade dansat och hoppat runt hela ringen men trots det fick hon en otroligt fin kritik och gick även denna dag ut ur ringen med en BIR-rosett. Tack för hjälpen Carina!

 Katrin och Anders: Jätteroligt att ni ville åka på utflykt med Asta! Tack för det!

 


 

Esmeralda på besök    2009-09-08 

Fodervärden Frida och Esmeralda hälsade på oss i dag. Mållgan och Coras flicka börjar bli stor! Pigg och glad, nyfiken på det mesta och kramgo som få!

Natural Choice enchanting Esmeralda 3 månader

Natural Choice Enchanting Esmeralda -3 månader

Ja, Frida, jag vet att du inte kommer gilla den här bilden...

Men ni ÄR faktiskt jättesöta båda två! ;-)


 

Godkänd ringsekreterare     2009-08-29

I dag gjorde jag min sista aspiranttjänsgöring så nu kan jag jobba som ringsekreterare. Ska bli jättekul!

Det är ännu mer intressant än jag trodde att vara i "andra" delen av ringen. Och att jag dessutom tycker att det är mer intressant att skriva än att vara inkallande förvånar mig oerhört :-)


 

Utställning på hemmaplan!   2009-08-22

Vilken lyx att åka till en utställning i grannkommunen Vallentuna, bara några kilometer bort! Dessutom i strålande solsken!

7 släthåriga och 9 långhåriga Russkiy Toy var anmälda och samtliga deltog.

Domare Gunnar Nyman från Danmark var mycket grundlig i sin bedömning och satte ribban högt. Så det var inte lätt att ta sig igenom nålsögat för att få en etta eller ett ck. Mållgan lyckades inte få ett ck och Cora-Li fick ett Hp, däremot var de jätteduktiga i ringen och på bordet, och med tanke på bedömingsnivån är jag nöjd med det.

Asta knep däremot ett ck och blev i och med det bästa tik och BIR. Jippie! 


 

Blåsväder i Norrköping   2009-08-16
 
Rejäl storm i dag i Norrköping, det gällde att hålla i både tillhörigheter och hundar. En och annan stol blåste även in i ringarna under bedömningarna.
 
I dag var det Cora-Li som ställdes. Med resultatet cert och BIR.
 

 
Lika som bär... Vem är vem??? :-)     2009-08-05
 
 
  
Wilma med sina döttrar Asta och Kajsa (Daisy) augusti 2009

 
Cora-Li pathella undersökt   2009-08-05
 
Nu har Cora-Li varit hos veterinär Bo Ernborg i Täby Kyrkby och kollat pathella-statusen.
 
Med resultat 0/0 - utan anmärkning
 

 
Utställning i Alfta     2009-07-12
 
Regn verkar vara Cora-Lis melodi när vi är på utställning... Efter ösregnet i Avesta för några veckor sedan hade jag förhoppning om solsken i Alfta. Och det var det på lördagen men dock inte på söndagen när det var dags för oss att gå in i ringen. Det regnade mest hela dagen även om vi hade uppehåll vid bedömingen och vid förhandsgranskningen innan grupfinalen.
 
Annars vräkte regnet ner hela eftermiddagen så vi satt under tak och hade trevligt sällskap av Russkiy toy ägaren Marianne Sondell, och hennes väninna, från Härnösand som även tagit BIR-bilden.
 
Asta och Cora-Li var anmälda och båda skötte sig bra och fick 1 med ck. En matte och två hundar i konkurransen är ingen bra kombination så där fick jag hjälp av Anna Emelianova. Tack Anna, och tack för tak över huvudet i ert tält! Domare Harto Stockmari från Finland föredrog i dag junioren Cora-Li före Asta pga bättre flyt i steget. Asta har en tendens att lyfta frambenen lite högt ibland.
 
BIR Alfta 2009
 
BIR Alfta 2009-07-12
Avril och Cora-Li
Foto: Marianne Sondell
 
Annjans toy Cilvin BIR-valp Alfta 2009
 
Annjans toy Cilvin BIR-valp Alfta 2009 
 

 
Nya bilder på Natural Choice Dreamstar - Kajsa (fd Daisy)  2009-06-23
 
Natural Choice Dreamstar - Kajsa
 
Natural Choice DreamStar 4 1/2 månad
 
Kajsa 4 1/2 månad 
 

 
Regn, regn, regn.... och ett cert som plåster på såret  2009-06-14
 
Efter två dagars ösregn här hemma höll jag tummarna för att det skulle vara sol i Dalarna men icke! Lika blött där... så stövlar och regnrock var ett välkommet inslag denna dag. Två släthåriga och två långhåriga Russkiy toy trotsade tappert kylan.
 
Assar var med i ringen för första gången. Han tyckte att: det här med utställning var något knepigt och dessutom regnar det så vad håller ni på med?!? Hallåååå?!?!?! Låt mig sitta i Elins varma knä istället!!!! Det är därför jag kurar ihop mig och bara vill dra ut härifrån!!!! Ett blått band blev dagens resultat.
 
Cora-Li gjorde sin officiella debut på en svensk utställning och det ska väl erkännas att hon har gått finare i en ring än denna dag. Sitt första Cert och BIR-rosett fick hon med sig ut ur ringen.
 
Med tanke på vädret valde vi att inte stanna till finalen utan åkte hemåt för att torka alla leriga attiraljer och tina upp både hundar och oss själva.
 
Natural Chocie Charming Cora-Li BIR Avesta 14/6 2009
 

 
Cora-Li och Asta har varit i Estland       2009-06-10
 
I helgen var Asta och Cora-Li i Tallin och ställdes på Est W-09. Båda gick i juniorklass och konkurrerade med varandra (smart eller??). Fina kritiker fick båda två av domare Juha Kares från Finland, excellent för båda. Cora-Li fick placeringen 3btkl och Asta fick efter ett extra varv och en del funderande placeringen 2 btkl. Nära... och bra ändå! :-)
 

 
Cormack på fler utställningar i Norge    2009-05-31
 
Cormack har varit på två utställningar i helgen. Ena dagen blev resultatet en slät etta och andra dagen ett cert och BIR.

 

Utställning i Österbybruk     2009-05-24

Underlig känsla att åka till utställning utan en egen hund! Men kul ändå! För en gång skull krockade inte någon ras så det blev en lång och behaglig dag.

Släthåriga Russkiy Toys dömdes av Carl-Gunnar Stafberg rätt så tidigt på morgonen. Två tikar och två hanar och en valp var anmälda. En av tikarna var min uppfödning så det var egentligen därför jag åkte för att titta på hennes premiär. Corazon (kallad Bino) är precis som sin syster Cora-Li kaxig för det mesta men fy vad läskigt det var med en massa hundar man inte sett tidigare... Men med lite träning gick det bättre. Och mer träning ska det bli... Pappa Elvis blev Bäst i Rasen och Corazon fick jättebra kritik och en 1 med Hp och med det var vi väldigt nöjda!

Efter det var det Pryzky Kryzarik tur och i bästa han-klass hoppade jag hastigt och lustigt in när Yvette på kennel Mocci´z (Viggos uppfödare) stod med tre ck-hanar men bara två handlers. Efter lite pinsamheter som att Tin-tin inte alls ville gå med mig utan smet till matte m.m. så bytte vi så att jag fick gå med Crille istället. Han är min favorit-kille, en sådan snygging! Efter lite funderande avgjordes det att Crille blev bästa hane och i och med det fick han certet och dagen till ära sitt Svenska Championat. Grattis Kerstin och Yvette!!!

 

Resten av dagen ägnades åt att först titta på långhåriga Russkiy Toy-bedömningen och sedan var det bara Greyhound som gällde. Jag ställde busfröet Telltale´s Bryana (Nala) som slutade på andra plats i bästa tik-klass. I dag hade Anna-Karin en uppfödargrupp som även visades i finalen och Mie hade en avels-klass med Yatzy som även den visades i finalen.

Och som jag sprang, gissa om jag har träningsverk i dag!?! .-)

Telltale´s Bryana (Nala) Bt2 Österbybruk 2009

Nala

Emil, Alva, Nala och Greta 

Daisy har flyttat norrut      2009-05-17

Så var det dags för Wilmas sista hemmavarande valp att flytta. Ingen tvekan om att matte Theres och hon passar perfekt för varandra, det var ögonblicklig kärlek..:-)

Theres var inne i Mias butik uppe i Hudiksvall och handlade för några veckor sedan och träffade där för första gången en Russkiy Toy. Och vem kan inte låta bli att charmas av lilltrollet Aura??? Så på den vägen blev det...  Nu kommer halvsyskonen kunna träffas och leka med någon i sin egen storlek på hemmaplan!

Kärt barn har många namn, Daisy, Rut och Rutan har varit tilltalsnamnen här hos mig. Och Theres tycker att Daisy är en riktigt Kajsa Kavat så hon lystrar numera till namnet Kajsa.  


 

Glada nyheter från Norge     2009-05-10

Cormack, från C-kullen, har varit på sin första officiella utställning i Kristiansand, Norge där han också bor.

Det gick jättebra och han fick både cert och blev BIR! Grattis Thilde!! 


 

Zeke finns inte längre...   2009-04-22

Han sprang glatt i väg när vi skulle promenera i söndags kväll ute vid Vågsjö som ligger här i Täby. Zeke är jätteduktig på inkallning men inte den här gången, vad som drog hann vi aldrig se. Hoppas det var något riktigt kul!

Jag hittade honom lite senare vid sidan av Arningeleden. Det var slut redan då. Mitt i allt elände och tårar är vi så tacksamma över att det verkar ha gått fort så att han slapp lida i onödan. Och att han verkade lycklig den där sista stunden vi såg honom!

Stort tack till alla som hjälpte till den kvällen, det gjorde allt mycket lättare!!!

Tack alla ni som har hört av er, det har verkligen värmt med alla fina hälsningar!

Gold Standard af Born to be Wild - Zeke

Vår älsklings-stjärna!

♥ ♥ ♥


 

Nya bilder på D-kullen    2009-04-18

Titta in här på D-kullens sida för att se bilderna!


 

Doris har flyttat    2009-04-17

Doris har flyttat hem till Johanna i Åkersberga. Där bor också hundarna Lea och Ester och alla katterna. Alla tog emot Doris med öppen famn och hon smälter de flesta hjärtan som kommer i hennes väg. Även stora starka karlar faller som furor för henne... :-)

Tack Johanna för att du är en sådan härlig klippa för både människor och djur! 

Johanna och Doris 090419

 

Doris (Peanut, Lill-strumpan, Dosan, Pippi eller vad hon nu heter,,,) och matte Johanna

 

Ester håller järnkoll på Doris

Labradoren Ester är Doris nya livakt


 

Zeke Champion i dag   2009-04-10

Internationell utställning i Kista i dag och Zeke, Asta och Cora-Li deltog. Cora-Li var första Russkiy Toy in i ringen i valpklass (släthår). Hon skötte sig över förväntan med tanke på hur läskigt allt nytt var vid förra utställningen och gick ut ur ringen med en BIR-rosett och jättefin kritik.

Asta var piggelin och studsig och svansen hölls högt idag. 1 med ck och 2a i bästa tik-klass blev dagens slutresultat.

Och så Zeke som stod för championatet. I dag gick det vägen och han blev bästa hane som gav ett cert och med det championatet. Yippie!!! Och till slut stod han som BIR! Och Grattis Liza, det blev ju dubbelt upp i långhåriga champions i dag!

Tack för alla hejarrop från ringside, de värmde :-) och tack för alla trevliga Russkiy Toy-samtal!

Och stort tack till Sara och Malin som tålmodigt var med hela dagen och tog väl hand om Cora-Li och Zeke och såg till att de fick en så lugn och trygg dag som möjligt.

Zeke 22 mars 2009 

 

Nya bilder     2009-04-08 

Nu finns det nya fina bilder på Bella och Zeke som vi tog hos StudioBus när vi var i Malmö.

Vi tog bilder på Cora, Cora-Li och Wilma i fredags när StudioBus var i Kista Centrum, lägger ut dem så snart jag får dem!


 

Asta patella-undersökt        2009-03-31 

Asta blev patella-undersökt i dag och fick bedömningen "utan anmärkning" - u.a. Skönt!


 

Danny flyttar        2009-03-29

I dag flyttade Danny. Han är första valpen att lämna kullen. Nu ska han charma alla i Hässelby där han och matte och husse kommer synas varje dag på promenader. Han är en mycket efterlängtad familjemedlem, matte Eeva har väntat läääänge på att få ta hem honom!

Danny kommer kallas Chang som betyder Elefant på Thailändska. Rätt så passande... :-)


Inofficiell utställning i Sollentuna    2009-03-28

I dag tyckte Cora-Li att det var värre än vanligt att vara i Sollentuna rackethall. Fy bubblan för trängsel och massa stora hundar, varför GÖR du så här mot mig... sa hon till mig redan när hon såg vart vi var på väg... Elak matte jag är...:-(

Hon har inte varit så komfortabel med situationen de andra gångerna heller men den här gången vann hon dessutom absolut inte domarens gillande så vi kom på en hedrande tredje-plats (av tre).

Söta fina brown & tan-färgade Kajsa och handlern Elin från Kennel Djurgården fick istället ta emot BIR-rosetten. Elin sken som en sol, det var hon väl värd!!


 

Svensk Vinnare 2009 i Malmö         2009-03-22 

Och så var ännu ett utställningsäventyr över. Denna helgen åkte jag med Asta, Bella och Zeke till Malmö och Svensk Vinnare 2009. Med var också Aura och matte Mia som kom resande ända från Hudiksvall. Tack Mia för att du hänger med!!

9 släthåriga och 12 långhåriga Russkiy Toy var anmälda. Inte en enda släthårig fick ck. Hoppsan! Bland de långhåriga var det tre hanar och 4 tikar som fick ck. Domare Lessi Tchistiakova från Ryssland använde hela skalan fullt ut.

Hon gillade Asta men eftersom svansen inte bars högt hela tiden blev det en slät etta annars hade det blivit mer enligt vad jag uppfattade att domaren sa. Med tanke på att en slät etta var det högsta som delades ut bland tikarna så får jag väl vara nöjd... hm...

Den enda negativa kommentar Zeke fick var att han hade för lite hår på öronen för åldern. Jag sa inget om att päls försvann när han fått kladd i öronbehåringen tidigare i vintras... Och han kompenserar väl med plymen på svansen?! :-) Två norska hanar kom före Zeke så han blev tredje bästa hane. Jaja, han knep Norska Vinnar titeln...

Aura gjorde så gott hon kunde och fick fin kritik och en slät etta i juniorklass. Kom igen Mia, Du VET ju att det handlar om mognad och inget annat...Härligt att du tar vara på Auras piggelin-fasoner, det är ju de som gör att hon är så underbar!!!

Bella fick dock ingen allvarligare negativ kommentar! Jippi! Bella var på strålande humör härligt nog! Hon var pigg och glad och skötte sig lååångt över vad jag i min vildaste fantasi hade önskat med tanke på hur hon kan vägra leka leken "utställning". Och när hon fick en 1 med ck räddade det min dag! .Kändes lite nesligt både med Asta och Zekes resultat, särskilt Astas... så nu blev jag glad igen! Sen att hon kom på fjärde plats hade ingen som helst betydelse. Bella kan visst visa upp sig, bara hon vill. Det var värt hur mycket som helst för ett matte-hjärta!

Tänk vad lite pepptalk och en liten köttbulle kan hjälpa... :-)

Vi tog jättefina bilder hos StudioBus, lägger ut dem på hemsidan så fort jag får dem i digital form!


 

Zeke och jag sitter och väntar i Åbo...      2009-03-14 

...på att få åka hem. I dag har vi varit i Tammerfors på utställning. Zeke skötte sig som vanligt exemplariskt :-) Målet för dagen var att knipa ett finskt cert nu när Zeke har blivi stor kille och fyllt två år!

Tanken var att åka med mina barn och ha en mysig mor-dotter helg men eftersom ett och annat prov och arbetspass kom emellan fick de stanna hemma.

13 långhåriga russkiy toy var på plats och det var en noggrann och vänlig Eeva Rautola som var dagens domare. 3 juniorer, en öppenhane (Zeke) och två champions fanns att beskåda i dag på den manliga sidan. Samtliga hanar fick betyget excellent. Efter noga övervägande placerades en junior på första plats, en champion på andra och Zeke på tredje. Så ett reserv-cert blev dagens resultat. Ja men då är det bara att skvalpa över Östersjön en annan gång då... ;-) Inte min favoritsysselsättning precis men vad gör man inte?!?!


 

Cora-Li har varit på utställning      2009-02-28

Cora-Li har varit på sina första två utställningar, båda två gick av stapeln i Sollentuna rackethall. Premiären var en valputställning på Alla Hjärtans dag den 14 februari och då dömde Cindy Pettersson. Hon var den förste domare som dömde någon av mina hundar på en officiell utställning. Det var för tre år sedan och då var det Bella, Wilma och Mållgan som gick i ringen i Hässleholm.

Cora-Li stod jättefint på bordet och gick även bra i ringen. Jag var supernervös innan för Cora-Li tyckte det var läskigt att gå på golvet bland alla nya intryck och det kändes taskigt att tvinga henne men det löste sig när hon kom in i ringen. Dessutom var det extremt trångt i lokalen och vi hade inte kunnat träna för det fanns helt enkelt inte någon yta kvar att gå på. Det fanns knappt någon luft att andas heller för den delen... :-/

Cora-Li BIG-final slta 090214

Ett suddigt bevis på Cora-Lis första BIG-final i Sollentuna

Hon fick placeringen 1 med HP och blev BIR-valp 6-9 månader. Den andra tiken i klassen var långhårig och eftersom hårlagen var ihopslagna så fick de gå in ringen samtidigt. Dumt tycker jag, men den här gången fick vi inte dela rasen trots att till och med domaren ifrågasatte det hela. Motiveringen var bland annat att hundarna inte var anmälda med information om hårlag.

Så jag uppmanar alla som ska anmäla till inofficiella utställningar att alltid skriva hårlag efter rasen!!

Hennes andra utställning var i dag och den här gången var det rejält med plats i hallen, skönt! Domare Lisa Druse hade läst på om Russkiy Toy och visste mycket om rasen, jätteproffsigt! I dag var vi 5 Russkiy Toy på plats, varav 3 i valpklass och Cora-Li var den enda släthåriga. Även denna gång var hårlagen ihopslagna. I dag var hon inte lika duktig på bordet och i ringen men det räckte och hon fick 1 med HP och blev BIR-valp.

Den här lilla damen ska allt ut på socialiserings-turne för hon är så framåt hemma men tycker det är rätt läskigt med alla andra hundar och ljud runtomkring.

Träning, träning, träning... :-)

 


 

Lite mer info om valparna    2009-02-18

Jag måste säga att det är ett försigkommet gäng det här... De öppnade ögonen när de var 6 och 7 dagar gamla. Sen stod de på benen när de var 14 dagar och tultade runt när de var 15 dagar! Så nu är det full rulle i valphagen! 

 

Dsisy 3 weeks

 Daisy 

Min lilla blomma! Go och glad, kommer gärna fram och nosar så fort hon märker att något är på gång. Om hon är lång eller släthårig vet jag inte än, hon såg långhårig ut när hon föddes men man vet aldrig.. Daisy är först med det mesta, öppna ögonen. gå upp i vikt osv. Hon var den som först reste sig på benen och bara knallade iväg, hon gick fram och tillbaka över hela valphagen i ett svep för att sen komma tillbaka till fällen. Jag tror hon sov redan innan hela kroppen hade fallit ner på fällen med en duns!

Danny 3 weeks   

 Danny

En riktig karlakarl... med hårig och stadig bringa. Riktgt maskulin prägel på hela valpen. Han är lugn och trygg, väntar på sin tur utan att på något sätt visa att han är intresserad. Det behövs inte för han vet att hans tid kommer... Cool kille. Lite Tjuren Ferdinand över honom!

Dino 3 Weeks

Dino 

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg honom. För hur kan man motstå dessa ögon som ser så bedjande och sorgsna ut? Verkligen pappas pojke, både till färg, utseende och sätt. Mild och försiktig, sitter vid sidan och väntar på sin tur. Men det är ruter i honom när det behövs! Som vid första kontakten med välling-skålen, han stoppade ner nosen och fattade galoppen direkt! Till skillnad mot sina syskon som ännu inte har anammat annat än mammas mat.  Zeke upp i dagen!!

 Doris 3 weeks

Doris

Och här har vi mammas flicka, än så länge liten och näpen och med ögon som kan få vilken isbit som helst att smälta... Det lyser "lilla fröken" om den här damen! Hon har mustiga klara färger i pälsen och tantecknen sitter där de ska. Hon säger till snabbt och bestämt när något inte känns bra och mamma Wilma lyssnar direkt och kommer för att kolla läget.


 

Nytagna bilder på D-kullen!        2009-02-17 

Nu finns det dagsfärska bilder på The Dreamteam, se fler bilder här! 

 

Min väninna Anna på utställning    2009-02-08

Min kompis Anna har varit på utställning i Örebro med sin 8 månaders Leonberger Stella. Efter lite konfunderingar och ringrostighet gick det bra.

Grattis Anna till nypremiären i utställningsringen!!! Hoppas vi kan åka tillsammans någon gång!

Anna och Stella Örebro 090208

 


 

Wilmas valpar är födda      2009-01-27 

I natt kl 00.45 föddes första tik-valpen som vägde 141 g. Det var verkligen tur i oturen att jag inte hade åkt till jobbet i går kväll eftersom jag mådde dåligt. Jag trodde att det var början av den berömda influensan. Men jag klarade mig - puh!

Wilma signalerade att det var allvar vid 21-tiden och sen gick det snabbt! 02.45 tittade nästa tik ut, denna gång var det huvudet och en framtass som stack fram först så det blev rätt trångt och det tog ett bra tag för henne att komma ut helt och hållet. Dessutom vägde hon 162 gram!

Sen blev det en lång väntan innan killarna föddes med 10 minuters mellanrum. Sobel-hanen var först ut kl 05.40 och sen kom Black & Tan-hanen, även han, precis som tiken, med huvudet först. Båda herrarna vägde stadiga 166 gram.

Så nu har vi 4 knyten hemma, precis som ultraljudet visade!

Wilma har tagit det hela med stort lugn och tar hand om sina valpar på ett föredömligt sätt. Hon tittar smått oroligt på mig när jag ligger bredvid valp-lådan och beundrar de små med facination. Hon undrar nog vad jag håller på med... Inte likt matte :-) Läs mer...

 

 

Wilma med D-kullen

 


 

Ultraljud av Wilmas mage        2009-01-08

I dag har jag sett flera små valpar inne i Wilmas mage. De är många den här gången också... Får se exakt hur många om två veckor!

 


 

Russkiy toy-valpar väntas i slutet av januari     2009-01-08

Wilma och Zeke väntar smått! Jag är mycket spänd på vad denna kombination kan ge. Wilmas första kull, som också var kennelns första Russkiy Toy-kull, gav mycket hög kvalitet både i temperament och mot rasstandard.

Från A-kullen har Asta och Aura ställts ut flera gånger både som valpar och juniorer och fått toppbetyg varje gång och Aryak (Nicko) har det också gått bra för när han deltagit. Assar är väl i så fall det svarta (!) fåret i flocken med sin grova käke men har är snygg som attan för övrig och har ett underbart temperament.


 

Asta tog två cert på My Dog     2009-01-04

9 månader gammal och redan två cert och två BIR... Härlig start för Asta på hennes officiella premiärutställning i Sverige! Syster Aura fick på lördagen jättefin kritik och ett HP, dagens bästa resultat bland de långhåriga. Bådar gott inför framtiden!! Härlig känsla att ställa min egen uppfödning!

Auras matte Mia Malmqvist och jag gick omkring med våra hund-barnvagnar både på utställningen och inne i Nordstan och mötte både skratt och nyfikenhet. Aura charmar ju vem som helst, det är nog vagnarna som väcker minst lika mycket uppseende... Jaja, det kan se lite töntigt ut men attans så skönt att slippa släpa burar och packning dagarna i ända!

Vi var på My Dog i 4 dagar och jag hjälpte Anna-Karin Falk på Telltale´s att ställa hennes Greyhound-uppfödargrupp tre av dagarna. Jätteroligt att få vara med för gruppen fick mycket bra kritik av domarna och det var informativt att lyssna på deras feedback.  Ska bli roligt att se hur det går för det här greyhound-gänget när de mognat lite mer... :-)

 

 

Asta My Dog 2009

 

Asta My Dog 2009

 

Aura My Dog 2009
Aura My Dog 2009