2007

2007-01-01

Mållgan har blivit pappa     2007-11-22 

I morse blev fick Nadja två tik-valpar. Matte Gunnel Franzén i Åby är nöjd och glad och tycker så klart att det är världens sötaste små flickor!

 

Växjö-äventyr         2007-11-01

5.20 i fredags morse avgick tåget från Stockholms central och när vi var hemma igen vid midnatt hade Wilma med sig ett cert och en BIM-rosett. Härligt!

Cora var jätteduktig. Hon stannade inte en enda gång när vi gick i ringen utan traskade på riktigt bra och belönades med en slät etta. Kan det vara så att hon fattat att koppel inte är farligt?!?!?! Hurra i så fall!

Stort Grattis till brorsan Elvis som knep BIRet och representerade Russkiy Toy i gruppfinalen!

 

WILMA

 

 

 

CORA

 

'

Betty BIG-1 valp i Köping!          2007-10-28

Bra jobbat av en 4.5 månaders valp i konkurrens med valpar upp till 12 månader. Betty fick mycket bra kritik och hon var verkligen jätteduktig. Fast hon tyckte allt att det var rätt tröttsamt att gå in i ringen för fjärde gången samma dag när det var dags för BIS-finalen. Hon somnade som en stock så snart vi var klara! Ingen placering i finalen men vem vet... det kanske var nära...?!?

Sara och Betty ställde även här upp i barn med hund, jättebra träning!

 Wilma och Cora blev BIR och BIR-valp men sen tog det stopp i gruppfinalerna.

Vi hade en härlig dag och som grädde på moset vann vi en jättefin godis-korg som lottades ut bland BIS-valp-finalisterna. Smarrigt!

 

Betty BIG 1 i Köping 

 

 

BETTY

       

 

WILMA

       

 

 CORA

     

 

Mållgans första cert            2007-08-26

Äntligen! Efter en lång utställningssommar med varierande resultat tog Mållgan äntligen sitt första cert (visad av Mie Jagne ) och blev BIM i Stäket. Söta kompisen Dusha från Kennel Jagnes blev BIR på sin första utställning så det blev full pott!

Rasen var roligt nog rikligt representerad med tre hanar och tre tikar.

Morgonen började för oss som för många andra: i bilkö till parkeringen. För en gång skull var vi första ras och paniken började så smått kittla i magen... Åtta minuter  i nio packade vi in Mållgan och Dusha i en väska och sen sprang Mie och Sara så gott de kunde genom allér och hagar och kom fram i sista sekund. Vad vi inte visste var att bedömningarna hade skjutits fram en timme! Men när alla nu var där så satte de igång. Innan jag hade fått parkering och krånglat mig genom hela området med 2 greyhounds i koppel och ett antal Russkiy Toy i väska + diverse packning så var det precis dags för BIR och BIM. Vilken tajming!!

På eftermiddagen bildades Svenska Russkiy Toy Klubben. Det ska bli roligt att se vad vi kan göra för rasen i Sverige! Jag och Mie är med som suppleanter.

 

MÅLLGAN

  

 

Wilmas första cert       2007-07-14

Wilma var på superhumör och tog sitt cert och blev BIR första utställningsdagen i Tvååker. Solen lyste och förutsättningarna var strålande. Dagen efter var desto regnigare  och resultatet blev lika trist som vädret: en 2:a. Det speglar sommarens utställningar rätt väl, ena dagen bra resultat och nästa sämre.  Ibland välförtjänt men långt ifrån alltid...

Rasen är oftast  ny både för utställare och domare så det har varit rena gamblingen om placeringarna ibland. Bara att acceptera och inte ge upp...

 Efter utställningarna stannade vi kvar i Varberg och Falkenberg på några dagars semester. Vi hade hyfsad tur med vädret och fick några soliga dagar på stranden. Och nu vet jag att det funkar att tälta med hundar! Fast det är trångt med tre närhetstörstande små damer  i sovsäcken... :-)

 

WILMA

   

 

Bingo! Fyra juniorvinnare i Tallin!        2007-06-04

Kennel Natural Choice och Kennel Jagnes åkte till Tallin och Estländska Vinnarutställningen 2007 utan allt för stora förväntningar och kom hem med alla fyra möjliga juniortitlarna!

Totalt 21 Russkiy Toy var anmälda i korthårig och långhårigklasserna med deltagare från Ryssland, Finland, Estland och Litauen.

Mållgan, Bella, Wilma och Elvis skötte sig med bravur. Wilma blev bästa Junior över kullbrorsan Elvis men fick sen se sig slagen av sin mamma som blev BIM. Elvis  och matte Mie Jagne tog dock BIR så "familjen" skötte sig bra! Irina och Seppo Ranta med Kennel East Dream från Finland var garanterat stolta över sin uppfödning!

 

Bellas första cert och dessutom BIR i Hässleholm     2007-05-18

Två dagars utställning i Hässleholm med varierande resultat och väder. Sol ena dagen och regn den andra. Ösregn...

Är det något mina hundar inte gillar så är det att gå i regnfyllt högt gräs. Vem  gillar det  förresten?? När det var dags för de små för dagen frusna Russkiy Toy-hundarna att beträda ringen så hade regnet övergått i ösregn. Ja, ja, resultatet blev därefter för de flesta. Tvåorna haglade så att säga som spön i backen...

Men sen kom lilla Bella som sista deltagare. Och just då bestämde sig molnen för att stänga av kranen. Perfekt tänkte Bella och visade upp en riktigt pigg sida i ringen. Det gick hem för helt plötstligt stod vi där med en Cert-rosett! Den första för både mig och Bella! Dessutom valde domare Kerstin Nilsson Bella till BIR! Jippi!

 

WILMA fredag                                                    WILMA lördag

                          

 

BELLA fredag                                                    BELLA lördag